Dragoste de îngeraș

Îmi place să savurez din lucrurile mărunte care se plimbă pe lângă mine, pur și simplu îmi îmbracă sufletul în culori și mă face fericită.

images

După o zi inundată de teze, teste, lecții de predare-învățare, un soare mic și dulce a luminat azi camera sufletului meu.

Deși un pic obosită, am asistat în microbuz  la o discuție despre iubire…Dar nu iubirea devalorizată azi în rândul unor persoane, ci o iubire sinceră, așa ca în poeziile lui Eminescu.

Un îngeraș de fetiță (de vreo 7 anișori), pe lângă exercițiul de a zice cât mai multe cuvinte care încep cu litera Ș, încerca să-i mărturisească mămicii sale dragostea care –i domină suflețelul ei inocent. Privea soarele mic pe geam, zicea cuvinte ca: șoarece, școală, șireată, șmecher, șarpe etc, însă printre ele îi mai spunea că  se gândește în fiecare seară la el, că o privește așa frumos la lecție și că  pentru toată viața va fi îndrăgostită de el. Mămica încerca zadarnic să –i alunge gândurile de iubire, căci fetița continua prinde cuvinte, ce nu-și aveau locul acolo, să –i descrie sentimentele care o încearcă, din cauza prințului din povestea copilăriei. Stăteam atentă și liniștită lângă  micuța îndrăgostită pentru a ascultă și profita de sinceritatea cuvintelor care descrie  primul fior al dragostei, dar și pentru a mă întoarce în timp și a –mi aduce aminte de dragostea care i-o purtam și eu colegului de bancă.

(Trebuie să vă mai zic că am rămas plăcut surprinsă de faptul că doamna era vorbitoare de limbă rusă, dar fetița ei mergea la o școală cu predare în limba română.)

Mmmmmmm simțeam un miros de dragoste, de inocență, de sinceritate, de dăruire de sine și am savurat din plin momentul divinei  iubiri…

Dragii mei, bucurați-vă de lucrurile mărunte care vă umple inima de bucurie!

Reclame

Un gând despre „Dragoste de îngeraș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s