Lacrimi poetice

O nouă ediție, o nouă colaborare de succes cu elevii mei.

Elevii Colegiului de Trans

Elevii mei

Vă spune ceva data de  20 octombrie 1939? Dar  26 iunie  2013? Aceste date scriu cu lacrimi ziua când s-a născut și când s-a stins din viață poetul durerii- Dumitru Matcovschi. Poetul a lăsat un gol imens în suflete celor care l-au apreciat și i-au iubit opera, de aceea slovele-i de foc vor rămâne mereu în inimile noastre.

Festivalul-concurs Focul din vatră in memoriam Dumitru Matcovschi, organizat la Colegiu de Transporturi din Chișinău, pe 18.10.2014, a  adunat amalgamul de emoții, pe care le trăiește eul și personajul matcovschian, pe scena mare a colegiului de talente, așa cum obișnuiesc să spună mulți dintre cei care cunosc bogata activitate a profesorilor de aici (Domnul director, Boris Rusu, este mereu întrebat ce pregătește la colegiu tehnicieni sau artiști. Noi pregătim OAMENI, dragilor. ).

Această zi frumoasă de toamnă a adunat din toată țara 17 colegii care au pus în scenă opera distinsului poet. Cei care au evoluat au dat dovadă de măiestrie, dragoste pentru frumos și au stors tot din sufletele lor când au cântat piese pe versurile poetului, iar iubitorii de teatru au jucat  fragmente memorabile din dramaturgia marelui poet. O zi întreagă inundată de culoarea caldă a poeziei și a dramaturgiei lui Matcovschi. Băile de emoții și lacrimi nu au lipsit nici de data aceasta. Toți concurenții ne-au impresionat prin talentul pe care-l posedă și pe care l-au pus în valoare pe scenă.

Membrii juriului: Petru Butuc, doctor în filologie, Maria Iliuț, interpretă, Victor Ghilaș, muzicolog, au remarcat mulți elevi a căror viitor se așteaptă a fi mare și înecat în succese și realizări frumoase.

Elevii Colegiului de Transporturi din Chișinău au făcut sală să trăiască sentimente de o intensitate uimitoare. Cei 5  actori în devenire au impresionat prin dăruirea și măiestria de care au dat dovadă în interpretarea unor fragmente din piesa ”Pomul vieții”, au trezit zâmbete, dar au și cules lacrimi… Mi-au bucurat inima cu o prezentare pe măsura muncii noastre

Festivalul –concurs Focul din vatră continuă să predea lecții de patriotism, de dragoste pentru limbă,pentru părinți, pentru neam, lecții de iubiri frumoase și adevărate…

A doua filă din cartea Lacrimi poetice este  scrisă cu mai mari emoții și cu dragoste nemărginită.

IMG_9152

Ansamblurile folclorice BAȘTINA și HAIDUCII conduse de Nicolae GRIBINCEA.

IMG_9131 IMG_9423 IMG_9400 IMG_9526 IMG_9274

IMG_9566

Pomul vieții

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s