O lacrimă pentru ţara mea…

Trăim între MINCIUNĂ şi ADEVĂR. Unii se luptă pentru dreptate, alţii  administrează „substanţe financiare” nedreptăţii. Spre ce ne îndreptăm? Unde mergem? Cu siguranţă vom ajunge într-o mizerie şi mai mare decât este acum.

Un spectacol de zile mari, un spectacol ce refletă realitatea zilei de azi, a fost prezentat în sala de festivităţi a Colegiului de Transporturi din Chişinău de actorii de la Teatrul Naţional Satiricus.

madeinmoldova_Satiricus2

„MADE IN MOLDOVA!”- un spectacol despre corupţia din Republica Moldova după un text de Constantin CHEIANU, regia Alexandru GRECU, avându-i în distribuţie pe cunoscuţii actori: Viorel CORNESCU, Irina RUSU, Vasile CAŞU, Lilia CAZACU, Igor MITREANU, Elena OLEINIC, Ludmila GHEORGHIŢA, Valentin DELINSCHI, Nina TODERICO, Vitalie ŢAPU, Ion GROSU, Arcadie RĂCILĂ, Petru BOUROŞ, Leonid BUZURNÂI, Iurie POPA.

Un spectacol inspirat din viaţa reală. Povestea tragică a familiei „model” Şaptefraţi, compusă din: un medic de la Spitalul de Urgenţă, o profesoară, o elevă şi un student la Facultatea de Drept. Fiecare din membru este o victimă a corupţiei. Medicul, la Spitalul de Urgenţă, are relaţii de dragoste cu infirmiera în momentele când  pacienţii în stare gravă aşteaptă primul ajutor medical. Profesoara la un liceu din capitală cere mici atenţii de la elevi-o blană, cizme. Eleva la liceu are relaţii amoroase cu bărbaţi bogaţi, este pierdută la cărţi de unul din iubiţii ei, iar pentru ea necazul nu este că a fost pierdută la cărţi, ci că bărbatul care a câştigat-o e foarte „bun”. Studentul la Facultatea de Drept este complicele profesorilor de la toate universităţile din Republica Moldova pentru mită, cel care adună sute de euro pentru sesiune. Pe de altă parte sunt personaje care luptă pentru adevăr, care vor o viaţă cinstită, chiar dacă aceasta presupune să ai multe lipsuri…Într-un final, studentul este implicat  într-un accident plănuit de aliaţii lui, iar medicul de la Spitalul de Urgenţă are scene de amor cu infirmiera în timp ce fiul său aşteaptă primul ajutor medical…

„VOI NU VEDEŢI CĂ ŢARA NE ESTE PE PATUL DE SUFERINŢĂ,
NU VEDEŢI CĂ NE LĂSĂM TOT MAI MULT ÎNGHIŢIŢI DE MLAŞTINA CORUPŢIEI,
NU VEDEŢI CĂ MARGINEA PRĂPASTIEI ESTE APROAPE?! „ (http://satiricus.md)

Elevii din colegiu împreună cu profesorii au savurat momentele de adevăr prezentate de marii actori, au hrănit momentele spectaculoase cu aplauze şi la final mulţi au lăsat lacrimile să cadă pentru ţărişoară  noastră mică, dar cu o corupţie mare…

Astăzi, am fost elevă la cea mai importantă lecţie de viaţă primită până acum…

3169 60684920

hqdefault image_80_4_large

Pentru mai multe detalii: http://satiricus.md

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s