DOAMNE, CÂTĂ INCULTURĂ!

Am iubit limba română, o iubesc şi o voi iubi şi nu voi lăsa nici un incult de „moldovan” să-şi bată joc de ea!

limba-romana

Ziua frumoasă şi activă, pe care am avut-o astăzi a fost, pur şi simplu, distrusă de nişte inculţi, care ponigresc limba română şi naţiunea română, care fac ţărişoara aceasta micuţă de râs şi de nimic.

Mergând să-mi fac cumpărăturile în spre seară, am avut nenorocul sau pacostea, nici nu ştiu cum s-o numesc ca să pot să descriu la ce-am asistat, să mă aflu în supermarket în urma unor bărbaţi în toată puterea cuvântului, dar atât de josnici încât, sinceră să fiu, n-am crezut că pot decade în aşa măsură. Erau într-un hal fără de hal!

Imaginaţi-vă! Să-ţi aştepţi rândul la casă liniştit şi, când deodată doi nenorociţi unul mai treaz decât altul, să înceapă la doi ori trei o doamnă inteligentă care vorbeşte corect limba în care s-a născut! Şi pentru ce? Pentru că lor, acestor oameni de nimic, nu le convine că doamna vorbeşte corect. Reproşându-i: „ia la dânsa, uăi, cum grăieşti?Auz eşti la Moldova, nu la România şi vorbeşte limba moldovneascâ, nu limba şeia română a voastră!” Doamna respectivă a rămas cu gura căscată ca şi ceilalţi cumpărători, ne mai putând spune ceva. Aceasta e, într-adevăr, bătaie de joc! 

Dragi „moldoveni”, care sunteţi mai patrioţi decât patrioţii, SUNTEŢI ÎN MOLDOVA, ÎN ROMÂNIA, ÎN ITALIA şi VĂ AFLAŢI LA CHIŞINĂU, LA BUCUREŞTI, LA ROMA!

Faceţi deosebire între aceste două importante prepoziţii „LA” şi „ÎN”!

Şi încă una, dragi şi scumpi „moldoveni”: „LIMBA MOLDOVNEASC” NU EXISTĂ! EXISTĂ LIMBA ROMÂNĂ ŞI CEI DIN REPUBLICA MOLDOVA VORBESC LIMBA ROMÂNĂ! E altă treabă însă când vorbeşti de dialect moldovenesc!

Ce sărbătorim noi pe 31 august, an de an? Probabil, nici nu ştiţi de sărbători şi valori naţionale…

iasi_limba_romana3

Vedeţi, dragi „moldoveni”?! Nu cunoaşteţi lucruri elementare, de unde vreţi voi în Europa? De unde vreţi voi să trăiţi bine? De unde vreţi voi să fie pace şi linişte? De unde să fim recunoscuţi drept un popor demn?

Iată, de cine suntem înconjuraţi!

Iată, cei care ne fac de râs!

Iată, nenorociţii care distrug societatea! Şi încâ câţi de-aceştea mai sunt…

E DUREROS…E JALNIC…E GROAZNIC…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s