SCHIMBĂ O RANĂ OMUL…?

Am încercat de multe ori să înţeleg schimbările de comportament ale oamenilor şi, din păcate, de cele mai multe ori întâlneam un acel ceva ce mă oprea să pătrund în profunzimea situaţiei.

Timpul şi viaţa ne-a dus departe unii de alţii şi, cu regret, se pierd prieteniile strânse din trecut. Azi, am întâlnit  o veche cunoştinţă. Am discutat şi am discutat despre toate momentele ce le-am trăit, despre bune şi mai puţin bune, despre realizările şi succesele obţiune în aceşti trei ani, căci de atunci nu ne mai văzusem şi am constat, cu mare regret, că acea persoană se schimbase mult.

Dintr-o fiinţă liniştită şi înţelegătoare s-a tranformat într-un devorator de idei şi păreri.

La inocenta mea întrebare: ce la determinat să ia o aşa atitudine faţă de societate şi cum motivează schimbarea radicală? Mi-a răspuns simplu:

–          EA…

images (1)

Confuză şi uimită am tăcut, ne mai putând spune nimic deşi aceasta se întâmplă foarte rar, în cazul meu. Mereu am ceva de adăugat la replica care mi se dă, dar acum, cunoscând situaţia, vocea mea era asemenea unui vid, rămasă fără curajul de a mai putea rosti ceva-din frica de a nu acutiza durerea deja existentă. Mi-a aruncat o privire senină spunându-mi: „Ştii, am crezut că pot arăta oamenilor cât de mult îi respect şi-i iubesc…dar m-am înşelat…îţi dai seama? Să nu poţi arăta cuiva cât de mult îl iubeşti…? m-am înşelat după ce-am pierdut-o…Şi n-o învinuiesc pe EA, pentru că ştiu că m-a iubit, dar mă învinuiesc pe mine că n-am ştiut cum să-i arăt cât de mult însemna pentru mine… Poate dacă ştiam cum să ajung la inima ei sensibilă acum ar fi fost a mea şi n-aş mai fi trăit cu gândul inundat de întrebări fără răspuns: Oare ce face acum? Oare cu cine vorbeşte? Cu cine iese în parc? Şi multe altele… n-aş mai fi mărit poza ei de fiecare dată când intru pe saiturile de socializare, n-aş mai fi trăit cu amintirile lăsate în urma sa şi poate acum existam şi eu…şi tu mă întrebai ****, de ce eşti atât de fericit?” adăugase cu un zâmbet lipsit de culoare…

Am fost cuprinsă de aceleaşi sentimente triste…Atmosfera era una apăsătoare şi n-am fost capabilă să fac cevă să micşorez puţin durerea unui tânăr, care odată era plin de viaţă şi fericit. N-am încercat să-mi spun părere şi nici n-o voi face, nu sunt în măsură… Nu mă pot pronunţa nici asupra durităţii de care este cuprins, o rană, într-adevăr, poate schimba un om…Pot doar să zic că: e păcat să se piardă o iubire ca-n poveşti aşa cum a fost a voastră, dragii mei…

De ce nu ştim să împărtăşim sentimentele? De ce nu putem pătrunde în adâncul sufletului celui din jur, celui apropiat? De ce nu suntem sinceri şi deschişi? De ce inima ne este îngheţată şi încuiată cu mii de lacăte? Oare, dacă am putea face toate aceste lucruri n-am fi mai fericiţi? Sunt sigură că putem, trebuie doar să învăţăm să ne trăim clipa, să trăim fără prejudecăţi, fără frica că putem fi trădaţi, fără teama de a suferi…şi până la urmă: şi ce dacă vom fi trădaţi? Şi ce dacă vom suferi? Şi ce dacă vom fi înşelaţi? După fiecare cădere, există o ascensiune. După ploaie, întotdeauna iese soarele… Viaţa este facută din bine şi rău, pe care trebuie să ni-l asumăm.

Omule, deschide-ţi inima şi fii fericit! Încarcă-ţi gheoznadanul cu sinceritate, cu bunătate şi lasă-te cuprins de vraja iubirii, nu fi în starea continuă de încordare! FII LIBER ŞI VEI FI FERICIT!

Reclame

Un gând despre „SCHIMBĂ O RANĂ OMUL…?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s