SFÂRŞIT DE LUNA MAI…

E sfârşit de luna mai…şi începutul sesiunii…

Deşi în spatele meu stau EXAMENELE DE STAT, examene importante pentru un student adevărat,  emoţiile mele sunt dublate de examenele elevilor mei.

Deşi sunt, de data aceasta, în calitate de profesor, ziua de mâine este importantă şi pentru mine, deoarece odată cu ei îl voi susţine şi eu  la început de cale.

În ajunul zilei de 25 martie 2013 emoţiile mele erau de altă natură, îmi faceam griji pentru mai multe aspecte legate de UNIVERSUL PEDAGOGIC:  modul în care va decurge lecţia, metode, teme, dacă elevii se vor putea acomoda cu stilul meu de predare,dacă voi reuşi să realizez tot ceea ce mi-am propus, dacă voi fi acceptată şi multe altele, peste care am trecut  strălucit, într-un final.

Trebuie să mărturisesc că acea zi am aşteptat-o mult timp, încă de când eram elevă în clasa a IV-a, de la prima lecţie de istorie, oferită de scumpa mea mămică – acasă. Aşteptarea şi dorinţa de a păşi cât mai repede pragul acestui nobil univers au fost încurajate deja odată cu trecerea în ciclul gimnazial când în fiecare săptămână admiram profesoara mea de suflet, care îmi este model şi astăzi- mămica mea, apoi când am intrat la facultate, urma practica pasivă, practica activă la Liceul Teoretic „Gh. Asachi” din Chişinău, care au intensificat şi mai mult dorinţa aceasta sublimă pentru mine. Şi, iată, că sosise acea specială zi…care va rămâne gravată toată viaţa în memoria mea.

images

În scurta mea călătorie în UNIVERSUL PEDAGOGIC la Colegiul de Transporturi din Chişinău, am conştientizat un singur lucru: că sunt asemeni ei, asemenea acelei care mi-a dat viaţă şi cărei îi seamăn foarte mult. Trăind într-o familie de profesori, fiind educată în acest mediu, am admirat mereu această meserie şi, totodată, obiectivitatea, profesionalismul şi succesele părinţilor mei, am furat deprinderi care mi-au fost foarte utile în  aceste 2 luni de muncă, am furat ceva minunat – plăcerea de a fi profesor. Şi pentru aceasta le sunt recunoscătoare!

Astăzi,  trăiesc emoţiile examenului elevilor mei, asemenea mămicii mele, care sunt diferite de celelalte…

Mâine, e un nou început…e o nouă etapă în viaţa mea…e un nou moment pe care nu-l voi uita niciodată aşa cum n-am uitat şi primul examen, susţinut la FACULTATE (limba latină)…

Succes, dragii mei elevi!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s