Eul din mine…

Imagine

Ne întrebăm fiecare, probabil, ce reprezentăm noi, ce ne caracterizează, de fapt, care sunt idealurile și scopurile noastre în viață. Uite că am să încerc să-mi trezesc ochiul critic și să evidențiez  toatea acestea în persoana mea.

Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc și să rîd  (cînd e nevoie). Îmi place să ascult când cineva povestește, nu mă plictisesc așa ușor și, plus la aceasta, cînd te afli în compania mea niciodată nu te vei plictisi, pentru că sunt  energică și mereu predispusă să înveselesc oamenii.

Îmi place să ascult muzică, să cânt , să joc teatru și tenis de masă. Îmi place să scriu, SĂ SCRIU și să citesc ce-mi plac. Îmi place să vorbesc cu prietenii, să-i fac să zîmbească!

Sunt un suflet care știe să iubească, care știe să aprecieze faptele bune și, probabil, calitatea cu care ma mândresc cel mai mult este sinceritatea. Sunt sinceră cu mine și cu cei care mă înconjoară.

Să vorbim de greșeli… Sunt iertătoare, pot să trec cu vederea peste unele lucruri, doar dacă acea persoană merită cu adevărat. Dacă mă dezamăgești o dată, nu te strădui să recapeți încrederea mea…foarte rar cînd cineva o obține din nou și, ca să fiu sinceră pînă la capăt, încrederea o ofer doar oamenilor speciali.

Îmi place să visez, asta mă ajută să-mi formez o mică lume a mea, unde să-mi imaginez un viitor așa cum mi-l doresc. Măcar în vise totul este posibil!  Îmi place foarte, foarte mult să pozez, aceasta cred că e specific nouă fetelor. Îmi place să mi se facă complimente, să primesc flori (trandafiri), dar nu de la oricine. Sunt o persoană mai mult romantică, aș spune eu, ador plimbările de seară, dar aceasta nu înseamnă să nu sunt realistă. Uneori, trebuie să recunosc, sunt prea critică, prea realistă, aș spune, privind unele lucruri, persoane…

Îmi place să iubesc și să fiu iubită, să fiu respectată, respetiv, la rîndul meu ofer și eu respect. Îmi plac mesajele scrise din suflet nu copiate de pe internet… Îmi plac cuvintele frumoase, aceasta se referă numai asupra iubirii, în general, sunt înnebunită după citate. Un secret: am un document în Word care cuprinde aproximativ 100 de foi pline cu citate.

Îmi plac foarte mult copii, nu stiu de ce, dar cînd sunt înconjurată de ei ma simt cea mai fericită. Am o activitate, pot spune, bogată în lumea copiilor. Primul contact cu copii l-am avut în vara anului 2011, la Tabăra de odihnă „Cușmărica”, acolo am înțeles că fară ei viața mea ar fi pustie și lipsită de sens. Și cred, vreau să cred că și ei se simt fericiți lîngă mine. Practica pedagogică de anul acesta a continuat să mă încînte. Experiența de predare a limbii și lit. rom, l.engl și orei de dirigenție a fost una deosebită și pot spune că am avut și rezultate, pe lîngă notele mari de la proba de evaluare pentru unitatea care am predat-o, două fetițe mi-au propus să fac consultații, să le pregătesc pentru examenul de absolvire a gimnaziului. Pe lîngă acestea, plimbarea din ultima săptămînă a fost extraordinară, arătîndu-mi toată dragostea lor…

Pe lîngă Facultatea de Litere, mă regăsesc și în a doua specialitate: Teatru Dramatic. Trebuie să vă mărturisesc că atunci cînd sunt în sala de teatru lumea ce mă înconjoară zi de zi dispare, rafinamentul și delicatețea predării domnului maiestru Vladimir Cobasean ne face să trăim înălțătoare emoții, să trăim cu adevărat ceea ce jucăm. La moment am rolul de iubită, trăiec o dragoste interzisă care are urmări tragice, grație profesorului m-am regăsit, grație profesorului lăcrimez atunci cînd e nevoie, grație profesorului mă transpun în personaj. Deosebita plăcere care o am în urma lecțiilor de teatru le voi păstra mereu în amintire, le voi retrăi de nenumărate ori în viitor. Lumea teatrului în care ne-a condus maiestrul nostru este specială, la aniversarea a 50 de ani de activitate în domeniul pedagogiei ne-a oferit deosibita și speciala plăcere și ocazie de a juca în fața maieștrilor în artă. Publicul care a fost prezent la Casa actorului a fost constituit doar din interpreți de valoare, doar din actori de seamă, critici de teatru,  doar de personalități ai artei noastre. Emoțiile care ne-au cuprins au fost deosebite, eu și colegii mei am avut momente cînd, pur si simplu, nu ne puteam explica stările care le trăim. A fost o lume care, pur și simplu, ne-a surprins, care ne-a încântat și care ne-a motivat să continuăm să muncim, pentru că se merită, e magnific, e înălțător.

Aș putea să vă spun mai multe, dar renunț, pentru că astfel numele de MISTERIOS nu va mai avea acel sens profund în care eu mă regăsesc…

Reclame

10 gânduri despre „Eul din mine…

  1. Da! Doina consider că această descriere e o oglindire perfectă a personalităţii tale… Succes în continuare în acestă meserie a scrisului, pe care şi eu o preţuiesc din ce în ce mai mult…

  2. Bravoo! Ma bucur ca exista asa persoane deosebite ca tine Doinita,te felicit si iti urez succes in continuare in tot ceea ce faci, iar in Noul An la usa ta sa bata in fiecare dimineata norocul, iar zimbetele elevilor tai sa te umple de energie pozitiva de fiecare data… :* Sincer mi-a facut o mare placere, sa te cunosc… sa te apreciez… Succese mari, mari, mari.. meriti :)))

    • MULȚUMESC MULT, DOINIȚA! SÎNT FERICITĂ CĂ AM PUTUT SĂ VĂ CUNOSC ȘI SĂ FIU ALĂTURI DE VOI, CRED CĂ AU FOST CELE MAI FRUMOASE CLIPE DE CARE ÎMI ADUC AMINTE MEREU CU MARE DRAG!PROBABIL, N-AM SĂ UIT NICIODATĂ DE ACEA VACANȚĂ! ȘI ȚIE ÎȚI DORECS CA NOUL AN SĂ ARUNCE ÎN TINE CU BULGĂRI MARI DE SUCCESE, FERICIRE, DRAGOSTE, SĂNATATE ȘI NOROC. :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s